Dakisolatie

Laat uw agrarische of industriële dak isoleren

U kunt uw industriële of agrarische dak best tijdig renoveren en isoleren als u uw materiaal, machines en werknemers optimaal wilt beschermen. RW projects neemt graag het dak onder handen van onder meer werk- en opslagplaatsen, productiehallen, loodsen, magazijnen en koelhuizen. U kunt bij ons terecht voor industriële dakwerken in West- en Oost-Vlaanderen.

Industriële dakwerken: het volledige plaatje

Bij een industriële dakrenovatie is het verstandig om meteen uw dak te laten isoleren. U kunt op RW projects rekenen voor onder andere de verwijdering van uw oude dakbedekking, de opbouw met sandwichpanelen, een dakgootrenovatie en de isolatie van uw dak.

Voor we de offerte opmaken, komen we bij u langs en bestuderen we de huidige:

 • dakstructuur
 • dakbedekking
 • dakisolatie
 • afvoersystemen

Op basis daarvan kunnen we een gedetailleerde prijsofferte en een renovatieplan opmaken voor een zo efficiënt mogelijk verloop van de werken.

We verwijderen de asbesthoudende golfplaten. Als erkende asbestverwijderaar volgen we bij RW projects strenge veiligheidsprocedures en hechten we enorm veel belang aan veiligheid op de werf. Onze werknemers scholen zich jaarlijks bij en kunnen u een attest ‘eenvoudige handelingen’ voorleggen. Voor we starten, melden we de werkzaamheden bij de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (WASO). Kom meer te weten over hoe we het asbest verwijderen.

Wat zijn staalplaten met isolatie?

Isolerende platen bestaan uit een of twee metalen platen, met daartussen een thermische isolatielaag. Voor het isolatiemateriaal wordt polyisocyanuraat (PIR) gebruikt vanwege de uitstekende thermisch isolerende eigenschappen. Minerale isolatie, zoals rotswol, is in het algemeen meer geluiddempend en brandvertragend.

Waarom uw dak laten isoleren?

De voordelen op een rijtje:

 • Door uw dak thermisch te isoleren, behoudt u een aangename temperatuur, zowel in de zomer als in de winter.
 • De brandveiligheid in uw gebouw verhoogt.
 • U bespaart op energie wanneer u uw dak laat isoleren.
 • Isolerende dakpanelen combineren diverse dakelementen, wat voor een snelle plaatsing zorgt.
 • Onze ervaren vakmannen zorgen voor waterdichte afsluiting tussen de panelen.
 • Onze geïsoleerde sandwichpanelen zijn van Europese kwaliteit en hebben een lange levensduur.
 • Er kunnen zich geen condensproblemen voordoen.
 • Dakbedekking met isolatie is meestal lichter dan dakbedekking met golfplaten en kan dus op vrijwel elke dakconstructie gemonteerd worden.

Wanneer u uw dak laat renoveren en isoleren, worden er ook nieuwe dakgoten geplaatst. Bij RW projects installeren we aluminium gelakte hanggoten of inox bakgoten. Ontdek de voordelen van beide dakgoten.

Waarom uw dak laten isoleren door RW projects?

Voor de plaatsing van geïsoleerde sandwichpanelen is expertise vereist. Onze zaakvoerders hebben ruim 20 jaar ervaring in de constructie van zowel agrarische als industriële gebouwen. Dankzij die expertise weten ze perfect waarop ze moeten letten.

Onze werknemers scholen zich jaarlijks bij en blijven up-to-date van innovaties en trends. Ze kunnen een attest ‘eenvoudige handelingen’ voorleggen voor de asbestverwijdering.

Als we ’s ochtends uw dak openbreken, ligt het ’s avonds in 99% van de gevallen weer dicht. Op die manier verstoren we uw bedrijfsactiviteiten niet. Dankzij onze jarenlange expertise mag u ook gerust zijn van een snel, strak en kwalitatief eindresultaat dat jarenlang onaangeroerd blijft.

Een van onze zaakvoerders bevindt zich altijd op de werf tijdens de werkzaamheden. Die ziet erop toe dat alles volgens plan en correct verloopt. Indien u vragen heeft, kunt u steeds uw vaste RW projects-aanspreekpunt contacteren.

Geïsoleerde sandwichpanelen worden op maat van uw pand geproduceerd. Door de grote omvang en het zware gewicht moeten ze getransporteerd en geplaatst worden met professionele machines. Bij RW projects beschikken we over een eigen machinepark met onder andere:

 • een mobiele torenkraan
 • een telescoopkraan
 • een verreiker
 • een heftruck
 • hoogtewerkers
 • vrachtwagens

Om de werken op een veilige en correcte wijze uit te voeren, trekken onze vakmannen beschermende kledij aan. Ze gebruiken speciaal gereedschap dat geen stof veroorzaakt of het asbest kan breken. Tot slot wordt het verwijderde asbest door een erkend asbestverwerkingsbedrijf afgevoerd in containers.

Dakisolatie

Uw dak laten isoleren als particulier?

Bent u particulier en wilt u het dak van uw garage of loods laten isoleren? Ook hiervoor kunt u terecht bij RW projects.

Dakisolatie

Laat uw dak isoleren door onze vakmannen

Contacteer RW projects via mail, telefoon of het contactformulier.

Contacteer ons